Thursday 26 March 2015

Yinyoga lärar utbildning!

Helt otroligt inspirerande och lärorika dagar i Göteborg På Ulrica Norbergs ISHTA yin utbildning!

Genom att utforska och pröva på olika yogastilar kan man upptäcka och komma i kontakt med olika sidor av sig själv. Yogans filosofi grundar sig till stor del på skapandet av balans. Genom att bland annat balansera kropp, sinne och själ och att hitta en sund balans mellan Yin och Yang. 


Yang träning är bland annat vinyasa flow yoga, ashtanga yoga, löpning, styrketräning... All träning eller sysslor som är dynamiska och mera kraftulla, anses vara Yang. 

Yin yoga är ett bra komplement till allt annat du gör! I Yinyogan håller man positioner (ofta sittande eller liggande) under en längre tid (mellan 3-5 minuter) och rör oss långsamt där emellan. Eftersom vi sitter länge i positionerna blir yinyoga utövandet även en form av mindfullness träning, dvs medveten närvaro med hjälp av andningen eller visualiseringstekniker som ankare. På det fysiska planet når vi bindväven, ett samlingsnamn för alla vävnadtyper i kroppen. Man kan säga att yang är yoga för musklerna och yinyoga är för lederna. Under tiden som vi sitter i ställningarna påverkas även merdianer eller nadis på samma sätt som under akupunktur eller zonterapi behandlingar. 

Hitta in i en position, hitta andetaget. Stanna där. Uppmärksamma och acceptera nuet. Namaste 

No comments:

Post a Comment