Saturday 14 February 2015

Öppna upp hjärtat

Hjärtöppnare eller bakåtböjningar släpper på spänning och mjukar upp ryggen, axlar och bröstkorgen. I yoga filosofi har kropppen flera energicentrum eller hjul som kallas chakran, genom att öppna upp bröstkorgen öppnar vi samtidigt hjärt chakrat som utvecklar tillit till vår intuition, ökar medkänsla, acceptans och kärlek. 

Det kan kännas sårbart att öppna upp kroppen mot världen och det utmanar både kropp och sinne. Det krävs mod att gå in i djupare bakåtböjningar, samtidigt som de utvecklar mod. Att överkomma rädlsor på yogamattan kan ge oss mod att överkomma rädslor utanför mattans gränser!



Kom alltid in i en bakåtbörjning på inandning. Om andningen blir lidande, backa ur positionen till en mildare variant. Efter dina bakåtböjningar, gör några varianter av framåtfällningar, vila i Childspose, med baken mot hälarna och framsträckta armar eller krama in knäna mot magen för att släppa på spänning i ryggen. 

Sätt dig sedan med korslagda ben och placera händerna vid hjärtat i Namaste, handflatorna ihop i brösthöjd. Blunda och känn den pulserande energin stråla ut från ditt hjärta till alla dina celler i din kropp. Sänd varma tankar och energi till någon du vet att behöver extra omtanke idag. Och tacka dig själv för att du tagit dig en liten stund av din dag för att öppna upp ditt hjärta!

No comments:

Post a Comment